Anmeldelse Letlæsning
0   251

Med hjertets blod / Flyvere på himlen

Fakta


Titel
Med hjertets blod

Forfatter
Kirsten Nyborg Thomsen

Pris
143,75 kroner

Sider
46 sider

Type
Bog

Forlag
Alrune


Titel
Flyvere på himlen

Forfatter
Annette Herzog

Pris
199 kroner

Sider
28 sider

Type
Bog

Forlag
GB-forlagene

"Flyvere på himlen" er en meget smuk og poetisk billedbog. I Lidjas have duftede der af sommer. Der legede hun med sin bedste veninde Sanja. Så kom flyverne. Sanja døde. Og nu bor Lidja i et stort boligkompleks. Nede på græsset leger fremmede børn. Hvordan skal hun lære dem at kende?

Artiklen fortsætter under banneret

Storebror har råd. Sammen folder de papirflyvere og sender dem ned til de fremmede børn. Måske kommer en op og ringer på for at lege med Lidja?

Fra Lidjas blik er det børnene foran blokken, der er fremmede. Læsere og tilhørere får lov at opleve verden fra flygtningens side. I et meget poetisk sprog og med meget poetiske illustrationer af Katrine Clante.

Det at have mistet verden og blive fremmed i den sættes her ind i en fortælling om krig. Men det behandles på en smuk og nænsom måde. Det er en æstetisk nydelse, der venter læseren. Og et vigtigt bekendtskab med krigsflygtningens erfaring og fremmedhed i det nye land.

Bogen kan anbefales fra otte år. Måske mere til højtlæsning end til selvstændig læsning.

"Med hjertets blod" handler også om at have mistet. Louises ven går gennem isen og drukner. Og Louise løb ikke efter hjælp. Louise bliver følelsesløs og kold. Men mormor siger, at en dag vil Louises hjerte briste og bløde, og så vil hun føle varme igen.

En stille fortælling om at opleve stor sorg og skyld. Om at kunne lægge skylden fra sig. Og om at bearbejde sorgen ved at give den sprog.

Til oplæsning og selvstændig læsning. Fra ti år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.255 andre er allerede tilmeldt