0   92

Ove Rud

Ove Rud, forhenværende skoledirektør, er død, 83 år.

Efter arkitektstudium og skuespilleruddannelse skiftede Ove Rud løbebane til folkeskolen, hvor han i 1974 blev skoledirektør i Dragør. Han var en dygtig og respekteret leder, afholdt af lærere og personalet på skoleforvaltningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Han var medlem af Danmarks Lærerforening, kreds 13, for hvem han og jeg gennem otte år var guider på pensionistskovture. Her kom Ruds talent for at formidle sin viden om historie og arkitektur de mange deltagere til gode. Og ikke mindst hans eminente evne til oplæsning af forfattere med tilknytning til de egne, man besøgte.

Ove Rud lod sig begejstre af alt, hvad der var skabt af kunstnerisk kvalitet, og udbrød ofte: Det er mageløst! Han var selv en mageløs person.

Hans hustru gennem 40 år holdt en mindehøjtidelighed i hjemmet, hvor familie og venner på smukkeste måde tog afsked med Ove Rud.

Poul Juel Jensen, tidligere skoleinspektør


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.506 andre er allerede tilmeldt