Ove Rud

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ove Rud, forhenværende skoledirektør, er død, 83 år.

Efter arkitektstudium og skuespilleruddannelse skiftede Ove Rud løbebane til folkeskolen, hvor han i 1974 blev skoledirektør i Dragør. Han var en dygtig og respekteret leder, afholdt af lærere og personalet på skoleforvaltningen.

Han var medlem af Danmarks Lærerforening, kreds 13, for hvem han og jeg gennem otte år var guider på pensionistskovture. Her kom Ruds talent for at formidle sin viden om historie og arkitektur de mange deltagere til gode. Og ikke mindst hans eminente evne til oplæsning af forfattere med tilknytning til de egne, man besøgte.

Ove Rud lod sig begejstre af alt, hvad der var skabt af kunstnerisk kvalitet, og udbrød ofte: Det er mageløst! Han var selv en mageløs person.

Hans hustru gennem 40 år holdt en mindehøjtidelighed i hjemmet, hvor familie og venner på smukkeste måde tog afsked med Ove Rud.

Poul Juel Jensen, tidligere skoleinspektør