Anmeldelse Lærer- og efteruddannelse
0   279

Hvad er videnskabsteori

Fakta


Titel
Hvad er videnskabsteori

Forfatter
Søren Harnow Klausen

Pris
249 kroner

Sider
232 sider

Type
Bog

Forlag
Akademisk Forlag

Dette er endnu en glimrende bog fra den "Hvad er?"-serie, Akademisk Forlag udgiver. Emnet videnskabsteori er formodentlig ikke nemt at skrive en introduktion til, men Søren H. Klausen gør det godt.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er godt skrevet og fornuftigt inddelt i syv overordnede kapitler, der tilsammen skaber et fint forløb, både for den, der læser bogen fra ende til anden, og for den, der har et bestemt formål.

Bogen behandler problemstillinger som: hvad er konstruktivisme, som er et nøglebegreb inden for det pædagogiske fagområde i disse år. Det er spændende, at bogen ikke bare giver en god introduktion til de klassiske områder: induktion over for deduktion, men også forklarer begrebet abduktion - slutning til den bedste forklaring.

Sammen med gennemgangen af den pragmatiske tilgang til viden og videnskab gives der interesserede læsere mulighed for indsigt. Introduktioner til vanskelige fagområder risikerer at blive for almene. Læsere med en særlig interesse, for eksempel lærerstuderende, vil ikke i denne bog finde mange eksempler, der taler direkte til dem. Kun et sted er der en direkte reference til en anden fagbog for det pædagogiske fagområde, og det er til en bog af Sverre Moe, der vist ikke har haft mange læsere i Danmark trods oversættelse. Sådan er det!

Selv gode bøger kræver nogle gange stor motivation og indsats fra læseren. Det gælder også denne bog. "Hvad er videnskabsteori" bør naturligvis indgå i alle de kommende professionshøjskolers biblioteker og bør blive læst af nogle studerende, når de skriver deres  bacheloropgave.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ