Anmeldelse

Skaberens signatur

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mennesket har til alle tider spekuleret på, hvordan verden er blevet skabt. Der er blevet fortalt et utal af myter og opført et lige så stort antal kultdramaer for at give en forklaring på, hvordan alting blev skabt, og på hvorfor vi mennesker er her på jorden. Hvad er menneskenes rolle? Er vi skabt af Gud, eller har vi skabt guderne?

Fakta:

Titel: Skaberens signatur

Forfatter: J.B. Felland

Pris: 199 kroner

Sider: 176 sider

Type: Bog

Forlag: Nyt nordisk forlag

Det er en meget interessant bog, som jeg her har læst, og den skal nok blive diskuteret heftigt af bå­de naturvidenskabsfolk, kirkefolk og andre religiøse. Ligesom Charles Darwin kom i modvind, da han ud­gav bogen "Arternes Oprindelse", så er der mennesker i dag, der hævder, at der intet er i de videnskabelige teorier, der kan bruges som sikkert argument for, at mennesker skulle være ud­valgt af en Gud, eller at der skulle findes en overnaturlig magt, der drager omsorg for os menn­esker.

Uanset om man tilhører den religiøse eller den videnskabelige fløj, så er det en meget velskrevet og alment tilgængelig debatbog, der rummer en masse fine nuanceringer af debatten om livets mening, Guds eksistens og verdens oprindelse. Bogen kan med fordel bruges som lærerens baggrundsviden i så forskellige fag som naturfag og kristendoms­kund­skab. Og kvikke elever vil nok også kunne bruge dele af bogen til hjælp ved projektopgaven efter 9. klasse eller på sammenlignelige niveauer.