Anmeldelse

Typisk - efterskolen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen handler om alle de følelsesmæssige ting, der er forbundet med at gå på efterskole. Det være sig intriger, kærlighedsforhold, kæresten derhjemme og "hvem boller med hvem-problematikken".

Fakta:

Titel: Typisk - efterskolen

Forfatter: Lotte Kjærup

Pris: 248,75 kroner

Sider: 101 sider

Type: Bog

Forlag: Her og Nu

Romanen besidder alle de ingredienser, som den svage pigelæser i 7.-8. klasse med fryd vil guffe i sig og identificere sig med - dog uden at romanen besidder stor litterær kvalitet, for det gør den ikke. Når den er læst, er den læst. Den efterlader ikke læseren i en tilstand, hvor hun hele tiden kan vende tilbage, genlæse og se problemer vinklet på en ny og anderledes måde. Alligevel vil mange sikkert gøre deres bedste for at få lov til at læse denne selvstændige efterfølger til Lotte Kjærups ungdomsroman "Typisk", som ligesom i "Typisk - efterskolen" har Line som hovedperson.

Tilbage er at diskutere, om eleverne i folkeskolen skal præsenteres for litteratur som "Typisk - efterskolen", og det vil jeg stille mig meget tvivlende over for, om de skal. Det betyder dog ikke, at romanen ikke har sin berettigelse, for det mener jeg nu nok, at den har.

Det er, som jeg vurderer det, ikke muligt at tilrettelægge et undervisningsforløb ud fra romanen. Dertil er der ikke nok danskfaglighed at hente, hverken sprogligt eller litterært. Der, hvor romanen kunne have sin adkomst, er som læsetræning for den lidt svage elev.