Anmeldelse

Modern Danish Fairytales 2

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Antologien egner sig fremragende til et tværfagligt samarbejde i overbygningen mellem fagene dansk og engelsk, da disse nyskrevne eventyr findes i både en dansk og en engelsk version. Eventyrene er skrevet af elleve danske forfattere som et led i et dansk forlags eventyrkonkurrence.

Fakta:

Titel: Modern Danish Fairytales 2

ISBN: 87-91687-00-4

Pris: 268 kroner

Sider: 304 sider

Type: Bog

Forlag: ABZebra

Det vil være nærliggende først at gennemgå traditionelle eventyr for eksempel af H.C. Andersen og brødrene Grimm, før man går over til disse moderne fortællinger. Hermed kan eleverne lettere konstatere ligheder og forskelle mellem fortidige og nutidige temaer og fortælleformer.

Eventyrene har mange lag i sig og er kulturformidlende, så de appellerer både til børn og voksne. Der er tale om en fornyelse af traditionen i disse fortællinger, hvor temaerne, der behandles, på samme tid er meget almengyldige og moderne.

Materialet fuldendes af nogle smukt tegnede vignetter, som på fornemste vis illustrerer det karakteristiske ved hvert enkelt eventyr.