Anmeldelse Specialundervisning
0   372

Liv i Skolen, nummer 1/2007

Fakta


Titel
Liv i Skolen, nummer 1/2007

Pris
125 kroner

Sider
65 sider


Abonnement: 325 kroner

Type
Tidsskrift

Forlag
Jysk Center for Videregående Uddannelse

"Liv i Skolen"s første temanummer fra 2007 sætter fokus på specialundervisningen med tretten artikler. Specialcentret har ændret navn og indhold. Nu hedder det et resurse- eller kompetencecenter. Funktionen har også ændret sig, idet der nu lægges ekstra vægt på den support, centret kan give læreren og eleverne i klassen. Kirsten Baltzer skriver: "I dagligdagen har resursecentret en nøglefunktion ved at sikre specialpædagogisk viden tænkt med i almenundervisningen".

Artiklen fortsætter under banneret

Læsekonsulent Mette Bertelsen slår til lyd for, at skolerne bør uddanne læsevejledere. Ikke mindst i forbindelse med det opfølgende pædagogiske arbejde afledt af resultaterne af de nye læsetest vil en læsevejleder kunne yde støtte til sine kollegaer.

Specialundervisning er et meget bredt begreb, og en lang række artikler handler om de såkaldte AKT-børn. De tre bogstaver står for adfærd, kontakt og trivsel. Det beskrives nærmere i Hanne Joensens artikel. Den følges op af en række gode artikler om det praktiske arbejde med disse børn.

Også forvaltningens, ledelsens og forældrenes rolle beskrives i forhold til specialunder­visning.

I en artikel beskrives den nyetablerede nationale videns- og specialundervisningsinstitution Viso, der kan yde rådgivning ved komplicerede enkeltsager. Både kommuner og forældre kan kontakte centret. Se hjemmesiden www.spesoc.dk for yderligere information.

Temanummeret bør være inden for rækkevidde i skolens hverdag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.460 andre er allerede tilmeldt