Anmeldelse Pædagogik
0   238

Udvikling af færdigheder hos børn

Fakta<p>348 kroner, 241 sider</p><br /><p>Forlag: Dansk Psykologisk Forlag</p>

Det kan godt virke overvældende at se en bog, der samlet behandler børns udvikling af grundlæggende færdigheder som motorik, sprog, skrivning, læs­ning, matematik og æstetik. For hvor er der bare meget, som et barn skal lære igennem sine første 10-15 leveår! Tænk lige på den lærer og den lærer­stude­rende eller pædagogstuderende, der skal lære at forholde sig til så mange fag­lige område i én og samme bog. Selv var jeg rigtig glad for, at jeg havde stif­tet bekendtskab med langt det meste forinden, så jeg havde de faglige læse­forudsætninger klar, når der skulle læses og læres på samme tid.

Artiklen fortsætter under banneret

Men læsning er jo også en færdighed, og det er bestemt det kognitive slid værd at læse denne bog, der foruden alt det grundlæggende også rummer bi­drag om begavede børn og nyere teorier inden for udvikling og læring, samt hvilke konsekvenser disse teorier har for praksis. Der er helt sikkert noget af denne viden, som, hvis det bliver forstået ordentligt, vil kunne gøre stor gavn ude i vore daginstitutioner og skoler. Færdigheder er desuden en meget konkret måde at se på børns udvikling på, da bogen synliggør, hvad læreren kan forvente af grundlæggende færdigheder hos skolebørn, og giver anvisninger på, hvordan læreren kan stimulere til vid­ere udvikling og forebyggelse af indlæringsvanskeligheder. Det er i det hele tag­et rart med en grundbog, som er skrevet af en lang række kloge menne­sker, der på hver deres felt øser ud af deres store viden til gavn for "os" ude i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ