Debat

Skoler i stort dilemma

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elevplaner i folkeskolen er det helt store emne i øjeblikket, så sandelig også i medierne. Da det blev indført i august 2006, har jeg svært ved at forstå, at Danmarks Lærerforening (som er en fagforening) ikke i god tid fik forhandlet ekstra tid til dette store ekstraarbejde. Da de ikke gjorde det på grund af tid eller misforstået godhed eller noget helt tredje, så kunne man tro, at tilllidsrepræsentanterne på skolerne i forbindelse med fagfordelingen til det nye skoleår 2006/07 fik nogle fine aftaler med lederne til løsning af elevplanerne på en fornuftig måde.

Den ekstra tid, der krævedes, fik man desværre ikke så mange steder, så nu står man på mange skoler i et stort dilemma.

Jeg har selv som tillidsrepræsentant prøvet det for fem år siden med en rigtig god og fremskridtsvenlig leder, der satte meget tid af til elevplaner, medens en ringe og uprofessionel leder efter to år »skød« det hele ned igen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derfor er det Danmarks Lærerforening, der skal på banen med hjælp til alle lærere i den danske folkeskole!

Svar

Hverken Danmarks Lærerforening eller tillidsrepræsentanterne fik i god tid forhandlet tid til elevplanerne. Det var ganske enkelt ikke muligt, fordi bekendtgørelsen først blev udsendt 23. juni. Den mangel på respekt for skolens hverdag har desværre været kendetegnende for mange af de ændringer, der er gennemført i de seneste år.

DLF centralt, kredsene og tillidsrepræsentanterne har været på banen for at hjælpe lærerne i folkeskolen. På trods af de løsninger, der er fundet mange steder, er der imidlertid fortsat frustrationer over, at vi gennem centrale bestemmelser pålægges en stor administrativ opgave, som mange har svært ved at se meningen med. Det er det grundlæggende problem, vi skal have løst.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF