Anmeldelse Dansk
0   212

Den store heksefest / Lulu og de mærkelige breve / Lulu og kidnapperne / Lærerhæfte

En historie i 12 kapitler / En krimi i 13 kapitler

Fakta<p>Forfatter: Henriette Langkjær og Hans Ole Herbst / Tove Krebs Lange / Dorthe Eriksen</p><br /><p>75 kroner, 36 sider</p><br /><p>Serie: Læsefidusens kapitelbøger</p><br /><p>Forlag: Dansklærerforeningen / Dansklærerforeningen / Dansklærerforeningen / Dansklærerforeningen</p><br /><p>75 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Læsefidusens kapitelbøger</p><br /><p>75 kroner, 36 sider</p><br /><p>Serie: Læsefidusens kapitelbøger</p><br /><p>125 kroner, 36 sider</p><br /><p>Serie: Læsefidusens kapitelbøger</p>

"Læsefidusens kapitelbøger" er bøger til både fælles og selvstændig læsning i 1. og 2. klasse. Sæt ind med dem, så snart eleverne har fået nogenlunde styr på afkodningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Bøgerne er sprogligt bygget op på samme måde som de mange frilæsningsbøger i "Læsefidus"-serien. Men på 30 sider og med op til 13 kapitler er der anderledes vægt i kapitelbøgerne - både sprogligt og indholdsmæssigt. Og derfor dur de i arbejdet frem mod litterær fortolkning.

Lærervejledningen viser konkret, hvordan eleverne kan arbejde med komposition, personer, tid og sted, synsvinkler, sprog, tematik og genre - blandt andet via et læseteater. For nye lærere giver en oversigt støtte ved at vise, hvilke danskfaglige trinmål hver enkelt aktivitet støtter eleven i at nå.

Der er gode forslag til aktiviteter individuelt eller i grupper og til fælles aktiviteter i hele klassen. Ligesom der er vægt på, at eleverne både kan gå fra læsning til fordybelse og fra fordybelse til læsning.

Bøgerne tematiserer alle det at kunne læse og skrive: færdigheden spiller en vigtig rolle som hjælp for at kunne realisere hovedpersonens projekt. Men det virker ikke didaktiserende, fordi læsning og skrivning ikke er selve projektet, men kun en hjælp til at realisere det.

Især de to bøger om Læsefidusen rummer både spænding og humor og god mulighed for identifikation. Og både illustrationer og tekst er værd at sætte øjnene i.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.517 andre er allerede tilmeldt