Anmeldelse

Den store heksefest / Lulu og de mærkelige breve / Lulu og kidnapperne / Lærerhæfte

En historie i 12 kapitler / En krimi i 13 kapitler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Læsefidusens kapitelbøger" er bøger til både fælles og selvstændig læsning i 1. og 2. klasse. Sæt ind med dem, så snart eleverne har fået nogenlunde styr på afkodningen.

Bøgerne er sprogligt bygget op på samme måde som de mange frilæsningsbøger i "Læsefidus"-serien. Men på 30 sider og med op til 13 kapitler er der anderledes vægt i kapitelbøgerne - både sprogligt og indholdsmæssigt. Og derfor dur de i arbejdet frem mod litterær fortolkning.

Lærervejledningen viser konkret, hvordan eleverne kan arbejde med komposition, personer, tid og sted, synsvinkler, sprog, tematik og genre - blandt andet via et læseteater. For nye lærere giver en oversigt støtte ved at vise, hvilke danskfaglige trinmål hver enkelt aktivitet støtter eleven i at nå.

Der er gode forslag til aktiviteter individuelt eller i grupper og til fælles aktiviteter i hele klassen. Ligesom der er vægt på, at eleverne både kan gå fra læsning til fordybelse og fra fordybelse til læsning.

Bøgerne tematiserer alle det at kunne læse og skrive: færdigheden spiller en vigtig rolle som hjælp for at kunne realisere hovedpersonens projekt. Men det virker ikke didaktiserende, fordi læsning og skrivning ikke er selve projektet, men kun en hjælp til at realisere det.

Især de to bøger om Læsefidusen rummer både spænding og humor og god mulighed for identifikation. Og både illustrationer og tekst er værd at sætte øjnene i.