Anmeldelse

Moderne kunst i dansk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den moderne kunst fungerer som øjenåbner, og bøgerne indeholder kunstværker fra samlingen på Louisiana Museum for Moderne Kunst. Til alle værker er der analyserende tekster med undervisningsforløb. Målet er at opøve elevernes færdigheder i at sprogliggøre den sansebaserede oplevelse.

De enkelte undervisningsforløb er godt beskrevet, men et samarbejde med billedkunstlæreren er næsten påkrævet på trin et, da det ellers vil blive alt for tidskrævende. Til gengæld får man gode forløb, der nok skal blive spændende for såvel de involverede lærere som eleverne.

Bogen lægger op til meget fælles snak, men også individuelt arbejde og skriftlige præsentationer.

Desuden er der fine forslag til tværfagligt samarbejde med blandt andet natur/teknik, musik og matematik på alle trin.

"Moderne kunst i dansk" består af en fælles lærervejledning og tre grundbøger, som retter sig mod 3.-4. klasse, 5.-7. klasse og 8.-10. klasse.

Enhver skole burde eje et klassesæt til hvert trin, som man deles om, da materialet kun egner sig til danskundervisningen i perioder.