Debat
0   111

Trist udvikling for demokratiet

Kære Christine Antorini (Folkeskolen nummer 18).

Tak for dit svar, men at forliget handler om at styrke evalueringskulturen, er det vist kun dig, der tror på.

Artiklen fortsætter under banneret

At evalueringen i folkeskolen skal styrkes, er vi fuldstændig enige om, men det forlig, som du har været med til at handle på plads, handler ikke om evaluering. Det handler om kontrol, ensretning og national udstilling af dårlige skoler. Hvor godt er det lige for de svage elever? Hvorfor tror du, at den danske lærerstand ikke ved, hvem der er de svage elever i klassen?

Tror du virkelig, at en standardiseret national test et eneste sekund hjælper en lærer med at tilrettelægge en undervisning, der kan hjælpe den svage elev? Om det værktøj, du omtaler, kan laves, ved hverken du eller jeg, men jeg ved, at hvis du brugte de millioner, det koster at udvikle og gennemføre test og værktøjskasse, på hjælp til de svage elever, så fik du garanteret valuta for pengene.

Min pointe, ved din deltagelse i forliget, er: »Du lytter ikke til dem, der ved noget om skolen«.

Vi er ikke uenige om, at skolen og dens evalueringskultur skal være bedre, men vi er uenige om, hvad evalueringskultur er, og måden det gennemføres på. Dette forlig er imod al skolekyndig fagkundskab og erfaring. At Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er parate til at gennemføre deres politik uden hensyntagen til sagkundskab og mennesker, har de efterhånden bevist mange gange, men at Socialdemokraterne bevidst går imod en stor lønarbejdergruppes erfaring og viden samt fjerner deres mulighed for indflydelse på egen arbejdsplads, synes jeg er en trist udvikling for demokratiet i almindelighed og Socialdemokraterne i særdeleshed.

Gid fremtiden må rejse en skamstøtte over denne lov.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ