Anmeldelse Matematik
0   148

Umulige opgaver

Fakta<p>Forfatter: Kjeld Pedersen</p><br /><p>ISBN: 02-04524-9</p><br /><p>285,25 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Kolorit til hjernen</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Der er i disse år stor opmærksomhed om Howard Gardners over 30-årige teori om de mange intelligenser, der i hvert fald på det teoretiske plan har bidraget til at brede den statiske og snævre IQ-forestilling ud til et mere omfattende begreb, som mange undervisere og ikke mindst forældre har grebet med kyshånd. Skoen har imidlertid trykket der, hvor den mere konkrete og praktiske udnyttelse og træning af syv eller endda flere intelligenser skulle finde sted.

Nærværende materiale hører til i en serie med den meget sigende titel "Kolorit til hjernen" og kan som sådan anvendes til netop at varetage den forsømte udvikling af et par af de omtalte intelligenser. På 45 kopiark præsenteres et endnu større antal "umulige" opgaver, som godt nok kan tegnes på trekantpapir, men hvor logikken bryder sammen, når man tænker sig figurerne realiseret: Det er umuligt!

De mange hjernevridere er tiltænkt indskolingen og mellemtrinet. Langt de fleste elever i 6. klasse fanger hurtigt teknikken, når de arbejder med tilsvarende opgaver i de gængse lærebogssystemer. Derfor kan man i det mindste ikke på dette klassetrin fastholde elevernes interesse i et så stort antal opgaver. Som lettilgængeligt supplement er samlingen til gengæld udmærket og vil kunne tjene til fornyelse, ligesom muligheden for differentiering er nærliggende. Og tænk bare, hvis kommende materialer i "Kolorit"-serien kan bidrage til at "farvelægge" endnu flere dele af elevernes hjerne!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.624 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om matematik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for matematik?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.