Anmeldelse Musik
0   217

Musik og Pædagogik

2. udgave

Fakta<p>ISBN: 87-7394-966-3</p><br /><p>249 kroner, 271 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Modtryk</p>

Denne bog er vel først og fremmest tænkt som en lærebog for studerende på landets pædagog- og lærerseminarier. Som sådan er den fremragende. Men også for færdiguddannede pædagoger og musiklærere er der meget at hente. Mange af kapitlerne burde nærmest være pligtlæsning for musikundervisere i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

I bogens første del (musikken og det kreative menneske) præsenteres vi for den historiske udvikling inden for fagområdet. Begreberne musikalitet og det musiske præciseres og defineres, ligesom forskellige syn på musikundervisning fremlægges.

Der er spændende kapitler fra Kirsten og Kjeld Fredens; Pionerarbejdet tilbage fra "Musikalsk Odyssé" repeteres og videreføres med nye, meget interessante, pædagogiske perspektiveringer ud fra den aktuelle forskning.

Svend-Erik Holgersen skriver med udgangspunkt i sin ph.d.-afhandling om deltagelse og mening og sammenhængen mellem musik, sprog og krop. Et meget interessant og brugbart perspektiv for os som lærere: Hvornår/hvorfor/hvordan opfatter barnet aktiviteten som meningsfyldt?

Musik som middel eller/og som mål er et gennemgående tema i mange af kapitlerne. Kapitler med megen substans - en fornem videreførelse af Elsebeth Kirks præcise åbningskapitler.

I bogens anden del bredes perspektivet ud, og læseren præsenteres for didaktiske og pædagogiske overvejelser konkretiseret via praksis.

Her er kapitler, der omhandler den pædagogiske praksis i forskellige institutionstyper som fritidshjemmet/skolefritidsordningen, kapitler, der beskriver arbejdet med personlighedsafvigere og udviklingshæmmede, og kapitler, som fortæller om musikaktiviteter med ældregruppen.

Endelig bør spændende kapitler som musikken i læreplanerne, elektronisk musik og pædagogik og krop og stomp i skolen nævnes.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
689 andre er allerede tilmeldt