DLF's hovedstyrelse
0   173

Medlemstallet stiger fortsat

Danmarks Lærerforenings medlemstal stiger for fjerde år i træk

Medlemmer siver væk fra mange fagforeninger, og på LO-området er det helt galt. I 2005 mistede de 17 store og små fagforbund i LO mere end 40.000 medlemmer.

I Danmarks Lærerforening er medlemstallet ikke alene stabilt, for fjerde år i træk viser regnskabet, at tallet vokser. Siden 2001 er antallet af aktive medlemmer steget med 3.120, og samme positive tendens ses blandt de studerende. Fra 2001 til 2002 faldt medlemstallet i Lærerstuderendes Landskreds (LL) ganske vist, men derefter har der været fremgang, og sidste år var LL oppe på over 10.000 medlemmer - med et gennemsnit på 9.851. Det er en stigning på 57 i forhold til 2004, og LL bliver jo logisk set sat kraftigt tilbage hver sommer, når cirka hvert fjerde medlem afslutter læreruddannelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Og lærere, skoleledere og børnehaveklasseledere bliver i DLF, når de går på pension. I 2005 er antallet af pensionistmedlemmer steget med 657 til 15.406.

Ved udgangen af 2005 havde DLF i alt 93.215 medlemmer.

Den samlede kontingentindbetaling i 2005 blev 5,6 millioner kroner større end budgetteret, og det var da også en tilfreds Anders Bondo Christensen, der præsenterede årsregnskabet for hovedstyrelsen. Den stramme økonomistyring og reduktionen i personalet og på en række aktivitetsområder, som blev sat i gang for nogle år siden, bærer nu frugt. Foreningens egenkapital vokser igen efter en årrække med et faretruende forbrug, som tærede på egenkapitalen.

»Samlet set er vi kommet økonomisk rigtig godt ud af 2005. Også bedre end planlagt«, sagde Anders Bondo. »Og det er nødvendigt, det gør det nemlig muligt at bruge penge, når behovene melder sig«, fortsatte han. Aktuelt er der for eksempel brugt penge på det landsdækkende møde for tillidsrepræsentanter i Odense og på dagbladsannoncer mod skolelovsforliget.

Fire af foreningens fem kursuscentre har haft et godt resultat i 2005, og økonomichef Oskar Trieb sagde, at han er »fortrøstningsfuld« over for udviklingen på det femte center, Skarrildhus, som nu også er inde i en god udvikling.

Folkeskolen fik et ringere resultat end forudsat i budgettet. De kraftigt stigende portoudgifter betød, at prisen for medlemsbladet i 2005 blev på 4,8 millioner kroner. I gennemsnit kostede årets blade hvert medlem 51,6 kroner. Efter budgettet skulle kontingentudgiften per medlem have været 85 øre for et blad, men udgiften blev 1,2 kroner.

Energiforbruget i foreningens huse var samlet set svagt stigende i 2005, men samtidig udbygges investeringerne i vindmøller, solvarme og flisfyr, ligesom der investeres grønt i skovbrug, marginaljorder og »miljøvenlige aktier«. Foreningens kursuscentre er alle tildelt »Den Grønne Nøgle«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ