Anmeldelse

Indianerdrengen Hugo

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hugo er fra den bolivianske by Potosí, der ligger i godt 4.000 meters højde. Han taler quechua derhjemme, og i skolen tales der spansk til ham. Gennem tegninger, flotte billeder og en god, fortællende tekst berettes om Hugos hverdag og livet i en af verdens højest beliggende byer.

Bogen er opbygget i 24 afsnit med hvert sit tema, og hvert afsnit følges af ganske korte spørgsmål til teksten. Hist og her knyttes indholdet til advent og jul, og bogen vil kunne bruges i december måned som en julekalenderbog - men den vil også kunne anvendes på alle andre årstider på de yngste klassetrin til oplæsning eller til selvstændig læsning.

Materialet er udsprunget af, at Caritas Danmark modtog overskuddet fra salget af Årets Ulandskalender 2002 til brug i et projekt i Bolivia for indianske skolebørn med indlæringsvanskeligheder.

Både Danidas ulandskalendermateriale og DR TV's film fra dengang vil kunne inddrages i et undervisningsforløb - og Hugos historie vil således være oplagt til at behandle både problematikken om indlæring og Bolivia som en region i Andesbjergene. På organisationens hjemmeside ligger der også masser af stof, der kan bruges direkte af eleverne.