Anmeldelse Samfundsfag
0   120

Indianerdrengen Hugo

Fakta<p>Forfatter: Knud Helsted Kluge</p><br /><p>ISBN: 87-986399-7-8</p><br /><p>60 kroner, 52 sider</p><br /><p>Forlag: Caritas Danmark</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Hugo er fra den bolivianske by Potosí, der ligger i godt 4.000 meters højde. Han taler quechua derhjemme, og i skolen tales der spansk til ham. Gennem tegninger, flotte billeder og en god, fortællende tekst berettes om Hugos hverdag og livet i en af verdens højest beliggende byer.

Bogen er opbygget i 24 afsnit med hvert sit tema, og hvert afsnit følges af ganske korte spørgsmål til teksten. Hist og her knyttes indholdet til advent og jul, og bogen vil kunne bruges i december måned som en julekalenderbog - men den vil også kunne anvendes på alle andre årstider på de yngste klassetrin til oplæsning eller til selvstændig læsning.

Materialet er udsprunget af, at Caritas Danmark modtog overskuddet fra salget af Årets Ulandskalender 2002 til brug i et projekt i Bolivia for indianske skolebørn med indlæringsvanskeligheder.

Både Danidas ulandskalendermateriale og DR TV's film fra dengang vil kunne inddrages i et undervisningsforløb - og Hugos historie vil således være oplagt til at behandle både problematikken om indlæring og Bolivia som en region i Andesbjergene. På organisationens hjemmeside ligger der også masser af stof, der kan bruges direkte af eleverne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.353 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.191 andre er allerede tilmeldt