Anmeldelse Pædagogik
0   278

ZeZils Verden

En film om omvendt integration

Fakta<p>Redigeret af: -</p><br /><p>Instruktør: Cathrine Marchen Asmussen </p><br /><p>Varighed: 33 minutter</p><br /><p>Forlag: Det Danske Filminstitut</p>

Cecilie er femten år og den eneste danske pige i en 9. klasse på Ydre Nørrebro i København. Hun er slyngveninde med tvillingerne Tanja og Mia, der har palæstinensisk baggrund, men virker meget vestligt orienterede. Tanja og Mia styrer klassen suverænt, og Cecilie er bange for at miste deres venskab og blive et nul i klassen.

Artiklen fortsætter under banneret

Pigerne chatter meget (Zezil er chat-navnet), og Cecilie møder - og kysser - en fyr fra nettet, som hurtigt dropper hende.

Tanja er rasende over ikke at være den første, der indvies i affæren. Den søde Ali og Tanja advarer konstant Cecilie mod at give efter, for de kender indvandrernormerne, det gør Cecilie ikke, selvom hun i sin tilpasning til de arabiske veninder bilder sig ind, at hun er en slags muslim. Hun møder en anden indvandrerdreng og tror straks, at alt bliver yndigt.

Filmen er isnende i sin afdækning af den vege og naive Cecilie, der ikke får vejledning af sin trætte mor og konstant giver efter for dem, der er stærkere end hende.

En god debatfilm om at tage gode venners råd alvorligt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ