Anmeldelse

ZeZils Verden

En film om omvendt integration

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Cecilie er femten år og den eneste danske pige i en 9. klasse på Ydre Nørrebro i København. Hun er slyngveninde med tvillingerne Tanja og Mia, der har palæstinensisk baggrund, men virker meget vestligt orienterede. Tanja og Mia styrer klassen suverænt, og Cecilie er bange for at miste deres venskab og blive et nul i klassen.

Pigerne chatter meget (Zezil er chat-navnet), og Cecilie møder - og kysser - en fyr fra nettet, som hurtigt dropper hende.

Tanja er rasende over ikke at være den første, der indvies i affæren. Den søde Ali og Tanja advarer konstant Cecilie mod at give efter, for de kender indvandrernormerne, det gør Cecilie ikke, selvom hun i sin tilpasning til de arabiske veninder bilder sig ind, at hun er en slags muslim. Hun møder en anden indvandrerdreng og tror straks, at alt bliver yndigt.

Filmen er isnende i sin afdækning af den vege og naive Cecilie, der ikke får vejledning af sin trætte mor og konstant giver efter for dem, der er stærkere end hende.

En god debatfilm om at tage gode venners råd alvorligt.