Anmeldelse

Fest i Hval

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fest i Hval" er en fri fantasi over historien om Jonas og hvalen - af forlaget Lymix benævnt en musical. Materialet består af et rollehæfte i form af en kopimappe, et tekst- og nodehæfte og en musikboks med musik og playback samt en karaoke-cd.

Musicalen består af seks ret enkle sange, der hverken ved første, anden eller syvende gennemspilning virker særlig interessante. Det er efter min bedste vurdering ikke melodier og tekster, der vil appellere særligt til den aldersgruppe, materialet anbefaler, 4.-7. klasse. Sangene suppleres af meget enkle andenstemmer og, i få tilfælde, tredjestemmer. Derudover findes udskrevne blæserstemmer, keyboard- og basnoder. Alt sammen meget enkelt og lidet inspirerende.

Sangene kan formentlig fungere bedre med mindre børn, men manuskriptet og sprogbrugen i stykket vil gøre dette vanskeligt, idet det tydeligvis er pubertetsbørn, forfatteren har i tankerne.

Komponisten og forfatteren Erik Duedal sætter sig således solidt mellem to stole.

Efter at have arbejdet med sangene og korstemmerne var jeg spændt på at høre, hvordan komponisten selv havde fortolket sangene på cd'en. Men ak; indtrykket af et lidt forhastet projekt blev forstærket. Det er for meget muzak.