Anmeldelse Billedkunst
0   363

MUSX

Musikeksperimentariet

Fakta<p>Forfatter: Mogens Christensen</p><br /><p>ISBN: 87-7612-084-8</p><br /><p>90 kroner, 56 sider</p><br /><p>Forlag: Folkeskolens Musiklærerforening</p>

Bogen knytter sig til - og skal vurderes i sammenhæng med - DR/Piccolos hjemmeside www.dr.dk/musx, der har til formål at forøge børns interesse for musik og P2's musikflader: Klassisk og jazz.

Artiklen fortsætter under banneret

Første del af bogen gennemgår netop hjemmesiden. Via en rundvisning i et landskab, hvor vi passerer lysthuset (hvor uddrag af de musikeksempler, der findes på bogens vedlagte cd, spilles), det ødelagte plankeværk (hvor musikstumper skal sættes sammen) og andre lokaliteter (der blandt andet indeholder diverse real-lyde), ankommer vi til ønskebrønden. Fra alle lokaliteterne har vi kunnet samle lyde sammen på vores møntofon. Disse er grundlaget for de kompositioner, der nu kan frembringes i ønskebrønden.

En meget interessant og enkel måde at bringe børn (og andre mennesker!) i komponistens rolle.

Anden del af bogen omhandler billeder og digte og illustrerer, hvordan den ene kunstart kan virke inspirerende på den anden. Igen i et interaktivt samspil mellem bog og hjemmeside med gode muligheder for at eksperimentere og med god, informativ viden om forskellene mellem kunstarterne.

Sidst i bogen finder man en (fornuftig, pædagogisk) opsummering af de anvendte kompositionsværktøjer.

Bag på bogen er skrevet: "Hensigten er at lade børn tilegne sig nogle metoder og redskaber som hjælp til at strukturere deres musikalske kreativitet. Altså at lade kundskab og brugen af kundskab gå hånd i hånd".

Den nyudnævnte professor i musikformidling fremlægger med denne bog endnu et fornemt eksempel herpå.

Lærere i børneskolen får med denne udgivelse mulighed for at anvende et meget spændende og kvalificeret undervisningsmateriale på et felt, hvor mange føler sig på gyngende grund.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.369 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.000 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
612 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen