Anmeldelse Unge
0   366

Forskning og socialt arbejde med udsatte børn og unge

En antologi

Fakta<p>ISBN: 87-990018-4-5</p><br /><p>Redigeret af: Annette Munch</p><br /><p>100 kroner, 191 sider</p><br /><p>Forlag: UFC Børn og Unge</p>

Denne bog har to perspektiver.

Artiklen fortsætter under banneret

Dels præsenterer bogen en række bidrag til debatten om det sociale arbejdes måske sværeste område: anbringelse af børn og unge borte fra deres forældre, som ikke magter at være sammen med dem til daglig.

Dels har bogen til formål at bygge bro mellem den vidensproducerende verden og praksisverdenen. At gøre sit til, at forskningsresultater får afsmitning på praksis og omvendt.

Ord kan selvfølgelig ikke bygge broer. Alligevel kan ens praksis næppe undgå at blive påvirket af læsningen. Antologien fører læseren direkte ind i hjertet af konkrete og komplekse områder i dagligdagens indsats over for familier og børn, for eksempel områder som slægtsanbringelser, anbringelse af etniske minoritetsbørn og "børnesamtalen".

Bidragene er frembragt gennem et tæt samarbejde mellem praktikere og forskere ved nysgerrigt og uforbeholdent at gå på opdagelse i den praksis, der allerede eksisterer, og ved at spejle praksis i intentionerne med arbejdet.

Forfatterne har øje for de professionelles pressede tids- og opgavesituation, så det handler ikke om løftede pegefingre.

Selv om bogen primært er skrevet for socialrådgivere, kan den også anbefales til andre fagpersoner, der arbejder med børn og familier, og til politikere, der udstikker rammerne for arbejdet.

Læseren får meget at vide, som er godt at vide - og ikke mindst godt at handle efter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ