Anmeldelse

Her kommer jeg

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Her kommer jeg" er en del af dansksystemet "Tid til dansk", der, med denne udgivelse til børnehaveklassen, dækker hele skoleforløbet fra børnehaveklasse til 10. klasse.

Materialet, der tager fat i den tidlige læsning, tager sit afsæt i den gode historie. Der er en god bredde i de ni historier, der rummer både klassikere og nyere historier, eventyr, rim og remser. Historierne kan findes i lærervejledningen eller på skolebiblioteket.

Materialet er procesorienteret, og til hvert emne i elevbogen hører flere opgavesider, der er med til at øge børnenes opmærksomhed på historieopbygning, rækkefølge, genfortælling og sammensatte ord. Til hver historie arbejdes der med bogstaver, g og b til "Guldlok og bjørnene", p til "Pandekagen" og så videre. Der fokuseres på begyndelsesbogstavet og lydene. Bortset fra v, x og z stifter børnene bekendtskab med alle bogstaverne.

Efter hver historie kan de give deres mening til kende ved at vælge mellem tre smileys.

I slutningen af elevbogen findes et par sider med bogstavøvelser til både små og store bogstaver.

Kæmpebogen er virkelig en kæmpe bog, opslået måler den 60 gange 84 centimeter. Bogen har spiralryg, så det, størrelsen til trods, er let at bladre i den. En meget lækker og indbydende bog med flotte farver og dejlige illustrationer. Ud over illustrationerne til de ni historier, som findes i elevbogen, indeholder kæmpebogen også rim og remser samt kunstbilleder.

Et rigtig dejligt materiale, som børnehaveklassebørnene vil nyde at arbejde med.