Lidt højere kontingent i Landskredsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De aktive medlemmer af DLFs såkaldte landskreds kan se frem til en mindre kontingentstigning fra næste år. I hvert fald hvis kongressen i september følger hovedstyrelsens indstilling. Et flertal foreslår nemlig, at den månedlige betaling fra januar skal stige med 20 kroner, så kontingentet for Landskredsens aktive medlemmer bliver 282 kroner. Fra januar 2006 skal det månedlige beløb stige med yderligere 15 kroner. For den indstilling stemte 17.

Det er for lidt, mente Vibeke Lynge og Per Sand Pedersen. De argumenterede for, at aktive i kredsen skal betale, hvad der svarer til gennemsnittet i andre kredse. Per Sand stillede et forslag, som i 2006 ville betyde en stigning fra 262 til 301 kroner per måned. Året efter skulle kontingentet yderligere stige til 461 kroner.

Anders Bondo Christensen, Stig Andersen og Lotte Lange advarede mod så voldsomme stigninger. Landskredsen er en meget uensartet sammensat gruppe, og langtfra alle får ret meget rådgivning fra foreningen, sagde de.

»Det argument holder ikke, for det er der mange mennesker i lokalkredsene, der heller ikke får«, sagde Dorte Lange. »Men«, fortsatte hun, »alle høster fordelene af at arbejde under en overenskomst og under ordnede forhold, som fagforeningen forhandler for dem«.

»Vi er enige om, at Landskredsens kontingent skal tilnærmes de øvrige medlemmers niveau. Men det er uacceptabelt med en alt for hurtig stigning«, sagde Stig Andersen, og Bondo understregede, at det vil være naturligt at se på problemstillingen igen, når konsekvenserne af kommunalreformen er kommet på plads.

Per Sands ændringsforslag fik seks stemmer, og ét medlem stemte ikke.

Landskredsen har godt 1.100 medlemmer, og den brogede gruppe består blandt andre af lærere ved Røde Kors asylcentre, museumspædagoger, ansatte i dlf/a og DLF, dobbeltorganiserede kommunale chefer og privatansatte uddannelseskonsulenter.

tt@dlf.org