DLF skal tjene penge på kurser

DLF skal til at tjene penge på at udbyde kurser til markedspriser

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF skal til at tjene penge på at udbyde kurser, som kan handle om supervison, mødeledelse, formidling og evaluering. Kurserne skal udbydes til kommuner, skoler, kredse og andre interesserede. På den måde bliver foreningens kursusvirksomhed nu delt op i kurser, der er kontingentfinansierede, og kurser, der betales en markedspris for. Tidligere har man henvist til andre aktører på markedet, når medlemmer eller kredse efterspurgte specifikke kurser, men nu bliver der mulighed for at tjene penge på kommuners, kredses, skolers og medlemmers aktiviteter.

Den kommercielle kursusvirksomhed er en del af en spareplan, hvor det fremgår, at kurserne ved udgangen af 2005 skal give foreningen en indtjening på 1,5 millioner kroner om året.

En konsekvens af den nye virksomhed er, at hovedstyrelsesmedlemmer i fremtiden ikke må udbyde kurser, der kan konkurrere med DLFs kurser. Flere udtrykte bekymring for, hvordan sådan en regel skal administreres.

»Det er meget vigtigt, at vi får præcist beskrevet, hvad vi må. Der er mange steder, hvor de ønsker politisk tilstedeværelse. Det er vigtigt, at vi kender grænserne for, hvad vi kan gøre«, sagde Jon Kowalczyk.

Anders Bondo Christensen mente, at det ikke er muligt at udarbejde klare regler for, hvornår hovedstyrelsesmedlemmer kan deltage i arrangementer, og hvornår deltagelsen begynder at konkurrere med DLFs kursusvirksomhed.

»Det må være en fælles forståelse og sund fornuft, der skal klare det her. Hvis det skal lykkes, hjælper det ikke, at hovedstyrelsesmedlemmer eller ansatte i sekretariatet deltager i møder på en måde, der konkurrerer med de kurser, vi udbyder«, sagde Anders Bondo.

Umiddelbart ser det ikke ud til, at målet om de 1,5 millioner kroner kan nås til udgangen af 2005, da der er en del udgifter i forbindelse med oprettelsen af kurserne. Derfor skal budgettet justeres.

mbtrier@dlf.org