Debat

Slotsbesøg skal bestilles i forvejen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anne Steenfeldt (Folkeskolen nummer 44): Jeg beklager meget, at du og dine elever øjensynligt har haft et dårligt besøg på Rosenborg Slot. Det kan jeg selvfølgelig ikke rette op på nu, men jeg kan da forklare, hvilke regler vi har måttet indføre ved skolebesøg. For det første skal alle skolebesøg bestilles i forvejen. Når gruppen består af mere end ti elever, skal der betales et booking-gebyr på 100 kroner. Grupper har som sådanne adgang til stueetagen, riddersalen og skatkammer, men ikke til førstesalen på grund af de trange pladsforhold. Dette gælder ikke kun for skoler, men for alle grupper. Antallet af medfølgende lærere og andre voksne er afgørende for, hvor stor spredning vi kan tillade, når det drejer sig om skoleklasser. Den særlige udstillingsform, hvor meget står frit og ubeskyttet fremme, kræver særlig årvågenhed hos både vagtpersonale og ledsagende voksne. Disse specielle sikkerhedsforhold, som må gælde for Rosenborgs uerstattelige samlinger, har de fleste da også fuld forståelse for, og fra de mange hundrede skoleklasser, som hvert år besøger Rosenborg, hører vi yderst få klager. Desværre råder Rosenborg ikke længere over en skoletjeneste. Efter et treårigt forsøg måtte en ellers velfungerende skoletjeneste nedlægges for et par år siden efter bortfald af Kulturministeriets bevilling hertil. Vi påtager os dog fortsat mod betaling at vise skoler rundt ved vore dygtige omvisere, og det benytter cirka 250 skoleklasser sig af om året.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler