Debat

Skræmmende syn på skolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var ærlig talt nogle temmelig skræmmende formuleringer, Thomas Damkjær Petersen, formand for Skole og Samfund, fik skruet sammen i forrige nummer af Folkeskolen.

Ved hjælp af evalueringer af hele skolen vil han angiveligt sikre, at alle arbejder i den rigtige retning og minsandten mener det samme. Som om folkestyret og dermed tillige folkeskolen ikke tværtimod er nogle institutionelle rammer, der møjsommeligt er konstrueret med henblik på at kunne favne og udvikle lige præcis forskellighed og pluralisme.

Ethvert hæderligt lærerkollegium og enhver såkaldt rummelig dansk folkeskole burde anstændigvis kunne huse et endog meget bredt spektrum af eksistentielle og politiske standpunkter samt faglige indfaldsvinkler.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget