DLF's hovedstyrelse
0   310

DLF til international lærerkongres

Anders Bondo Christensen refererede fra sommerens kongres i Education International afholdt i Brasilien med deltagelse af lærerforeninger fra 153 lande.

»Det var en enestående mulighed for at være i dialog med kolleger på kryds og tværs i verden. I mange indlæg og samtaler kunne vi genfinde vores ideer om professionsideal. Der var nogle universelle holdninger, der fandtes overalt. Det var en stor oplevelse«, sagde han.

Artiklen fortsætter under banneret

Et væsentligt tema på kongressen var, at man ikke ville acceptere, at uddannelse bliver en handelsvare. »Det var derfor ret grotesk derefter at tage hjem til undervisningsministerens Sorø-møde, hvor budskabet var, at vi skal dræne Indien og Kina for deres dygtigste folk for at sikre vores egen velfærd«, sagde formanden.

Under kongressen havde den danske delegation desuden udbytterige drøftelser med repræsentanter for en række lande, hvor DLF har været med til at udvikle lokale lærerfagforeninger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ