DLF til international lærerkongres

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anders Bondo Christensen refererede fra sommerens kongres i Education International afholdt i Brasilien med deltagelse af lærerforeninger fra 153 lande.

»Det var en enestående mulighed for at være i dialog med kolleger på kryds og tværs i verden. I mange indlæg og samtaler kunne vi genfinde vores ideer om professionsideal. Der var nogle universelle holdninger, der fandtes overalt. Det var en stor oplevelse«, sagde han.

Et væsentligt tema på kongressen var, at man ikke ville acceptere, at uddannelse bliver en handelsvare. »Det var derfor ret grotesk derefter at tage hjem til undervisningsministerens Sorø-møde, hvor budskabet var, at vi skal dræne Indien og Kina for deres dygtigste folk for at sikre vores egen velfærd«, sagde formanden.

Under kongressen havde den danske delegation desuden udbytterige drøftelser med repræsentanter for en række lande, hvor DLF har været med til at udvikle lokale lærerfagforeninger.