Skoleledelse
0   258

Ledere bliver

Efter 20 års kamp har skolelederne fået stemmeret i hovedstyrelsen i Frie Grundskolers Lærerforening. Det betyder ikke alene, at skolelederne bliver i foreningen. Formentlig melder flere sig ind.

- Vi har godt 300 skoleledere som medlemmer ud af 500 mulige, men nu, da vi har fået de samme rettigheder som lærerne, bliver vi nok flere, siger Mogens Lorentzen, der er formand for skoleledernes fraktion.

Forud for foreningens nyligt afholdte repræsentantskabsmøde svirrede det med rygter om, at skolelederne ville forlade Frie Grundskolers Lærerforening til fordel for Danmarks Skolelederforening, hvis ikke de fik stemmeret. Mogens Lorentzen afviser dog, at han har haft kontakt med Skolelederforeningen.

- Det er rigtigt, at nogle af vores medlemmer har luftet den mulighed. Men selv om repræsentantskabet havde afvist vores krav om stemmeret, ville jeg ikke have rådet mine kolleger til at skifte til Danmarks Skolelederforening, siger Mogens Lorentzen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er der to grunde til.

- Skolelederforeningen får måske forhandlingsretten en dag, men den vil have Kommunernes Landsforening som modpart. Det kan vi ikke bruge til noget, for vi forhandler løn og arbejdsvilkår med Finansministeriet. Samtidig ville skolelederne i folkeskolen udgøre en meget stor gruppe medlemmer i forhold til os, siger Mogens Lorentzen.

Han mener, det ville være mere naturligt, at skolelederne for de frie grundskoler havde fundet sammen med nogle, de kunne forhandle sammen med, for eksempel skolelederne på efterskoler, højskoler og tekniske skoler. Det bliver altså ikke aktuelt.

- For 20 år siden var mange af de frie skoler ejet af skolelederen, som lærerne dermed betragtede som deres arbejdsgiver. Derfor ville de ikke give os stemmeret i foreningen, men stemningen er vendt, for nu er vi stort set alle sammen ansatte i selvejende institutioner, siger Mogens Lorentzen.

stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ