Debat

Debatten, der udeblev

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undertegnede overværede fra tilhørerlogen DLF's kongres i Kolding den 30. september og 1. oktober med det håb, at man dér fik en redegørelse for indmeldelse af cirka 10.800 DLF-pensionister i Statspensionisternes Centralforening (SC). Der var ikke meget at hente, da man den 1. oktober, klokken 17.10, nåede frem til spørgsmålet på dagsordenen. - Klokken 17.50 var vedtægtsændringen foretaget og kongressen slut.

Pudsigt, at kongressen skal lægge navn til vedtægtsændringen, når hovedstyrelsen er i sin fulde ret til at fratage pensionisterne deres stemmeret ved urafstemninger om overenskomster i henhold til DLF's vedtægter paragraf 23, stykke 4.

På kongressen burde der have været et punkt, der hed 'Skal DLF (medlemmer minus pensionister) betale Statspensionisternes Centralforening 378.000 kroner om året for at fralægge sig ansvaret for nuværende pensionister og kommende pensionister fra den såkaldt lukkede gruppe?' Et sådant punkt ville have ført til en debat, der kom til at dreje sig om sagen og ikke om en ligegyldig vedtægtsændring.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Tilbage står en række spørgsmål, som det vil være relevant at få besvaret af en kompetent person i DLF:

- Har DLF i henhold til SC's vedtægter betalt første rate på 94.500 kroner per 10. oktober 1998?

- Er DLF's vedtægter godkendt i henhold til SC's vedtægter?

- Er jeg nu medlem af tre foreninger: 1. SC, 2. ny pensionistforening og DLF, da SC ifølge deres vedtægter kun optager foreninger og deres medlemmer?

- Er der valgt formand og repræsentanter til SC's bestyrelse og repræsentantskab? og i givet fald af hvem?

- hvordan er forholdet mellem SC's vedtægt paragraf 25 og DLF's vedtægt paragraf 30, der omhandler forhandlingsretten?

- Har DLF ikke i forvejen gennem Lærernes Centralorganisation og Tjenestemands- og Overenskomstansattes Kartel den indflydelse i Centralorganisationernes Fællesudvalg, som man får gennem medlemskab af SC?

Ja, der er nok at spørge om, og det kunne tyde på manglende information, som det også har været fremhævet i Folkeskolen. Havde der været en åben debat, så var resultatet måske blevet ansættelse af en lobbyist og informationsmedarbejder i DLF, der kunne betjene nuværende pensionister og kommende pensionister fra den lukkede gruppe. Jeg vil antage, at udbyttet ville blive større med en sådan ordning end med den nu gennemførte.

Kjeld Andersen

pensionist i Frederiksberg Kommunes Lærerforening

Svar

I forelæggelsen af vedtægtsændringsforslaget blev det på kongressen blandt andet sagt, 'at DLF's pensionister ved medlemskab af Statspensionisternes Centralforening (SC) får del i et større forum, som alene varetager tjenestemandspensionisternes interesser. Efter DLF-pensionisternes optagelse består SC i dag af cirka 24.000 medlemmer mod tidligere cirka 13.000. Det er hovedstyrelsens opfattelse, at dette større forum vil kunne lægge et større pres på vores modpart - finansministeren - i forbindelse med pensionsforhandlingerne.'

Som svar på dine konkrete spørgsmål:

1) Vi har endnu ikke fået regningen fra SC, men den bliver betalt, så snart vi modtager den.

2) Ja. Den 21. juni 1998.

3) Nej. Du er fortsat almindeligt medlem af DLF og ved dette medlemskab som pensionist tillige af SC.

4) Ja. På grund af vor særlige konstruktion i forhold til andre SC-organisationer, af hovedstyrelsen den 8. september 1998.

5) Uændret. Der arbejdes for tiden på, at der til Lærernes Centralorganisations forretningsudvalg yderligere vælges en pensionistrepræsentant fra DLF.

6) Ved medlemskabet af SC får vi flere indfaldsvinkler og påvirkningsmuligheder både internt i organisationerne og eksternt over for forhandlingsmodparten - Staten.

Jeg må erklære mig enig med dig i, at informationen til alle vore pensionistmedlemmer ikke har været optimal. Det agter vi at gøre noget ved.

Optagelsen i SC er sket ved et tæt samarbejde med de to pensionistrepræsentanter i hovedstyrelsen. Også de ti kongresdelegerede fra pensionistfraktionen har været informeret om planerne for optagelsen i SC.

Foreningen arbejder stadig for alle medlemmer - også for vore pensionister. Og vi gør det altså på flere fronter fremover.

Anni Herfort

formand for DLF