0   89

Dom gennemhuller helbredslov

Selvom man aldrig har haft en sygedag, kan man godt blive fyret på grund af sygdom. Det erfarede en lærer på Dalum Tekniske Skole, da han blev fyret fra sit arbejde på grund af, at han har sklerose. Han har den såkaldt skjulte sklerose og har ikke haft en eneste sygedag som følge af sin sygdom. Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) og Dansk Teknisk Lærerforening stævnede Dalum Tekniske Skole, fordi skolen efter FTF's mening havde misbrugt oplysningerne om den nyansatte lærers helbred. Men Odense Ret frifandt i sidste uge Dalum Tekniske Skole. Dommeren mener, at læreren kan karakteriseres som syg, på trods af at hans hidtidige arbejde aldrig har været generet af sygdommen. FTF er uenig i dommen og har valgt at anke den til landsretten.

Loven om helbredsoplysninger trådte i kraft i 1996 og har til formål at beskytte den ansatte mod, at arbejdsgivere for eksempel i forbindelse med ansættelse misbruger oplysninger om helbreddet. Irrelevante oplysninger må ikke betyde, at den ansatte bliver fyret.

Artiklen fortsætter under banneret

- Vores medlem har på ingen måde nedsat erhversevne, siger faglig sekretær i FTF John Poulsen. Dommen hiver tæppet væk under loven om helbredsoplysninger, som netop skal beskytte lønmodtagerne mod at blive sorteret ud af arbejdsmarkedet på grund af sygdomme, der ikke giver fravær.

Læreren er nu tilbage i sin gamle stilling på Kolding Tekniske Skole, som kender til sklerosen og aldrig har haft grund til at kritisere hans arbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet