Direktører ud af Skolelederforeningen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange skoledirektører er tidligere skoleledere og har derfor bevaret deres medlemskab af Danmarks Skolelederforening. Men nu bør de melde sig ud.

Det mener børn- og unge-direktør Bjarne Pedersen fra Helsingør Kommune, formand for Skoledirektørforeningen. Han understreger, at foreningen ikke blander sig i, hvilke foreninger de 350 medlemmer af Skoledirektørforeningen er med i. Men personligt mener han, at de ikke længere bør være medlemmer af Skolelederforeningen.

- Nu er foreningen ikke længere en faglig forening, men vil være en fagforening, siger Bjarne Pedersen, der selv meldte sig ud af Skolelederforeningen for et år siden.

Skoledirektørforeningens næstformand, Knud Jensen, er enig i, at skoledirektører kun kan være med i én fagforening. Derfor har han også meldt sig ud af Skolelederforeningen.

- Det bør andre skoledirektører også gøre, siger Knud Jensen.

Som skole- og kulturdirektør i Herning har han tillige skrevet til samtlige skoleledere i kommunen og meddelt dem, at de ikke længere kan finansiere deres medlemskab af Skolelederforeningen via skolens budget.

- Vi betalte deres kontingent, da Skolelederforeningen var en faglig forening, men det er den ikke mere, og så er det ikke arbejdsgiverens opgave at betale, siger Knud Jensen.stan