Lærere bør droppe skolerejser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Århus Lærerforening opfordrer nu sine medlemmer til at droppe skolerejserne.

Det sker, efter at Folketinget har slået fast, at det er frivilligt for eleverne at deltage i skolerejser. Loven betyder, at i modsætning til en lejrskole så er en skolerejse ikke en del af, men et alternativ til undervisningen. Derfor må lærere og elever ikke forberede rejsen i undervisningstiden. Men de må gerne foretage selve rejsen i skoletiden.

- Vi kan ikke sige, at børnene får for lidt undervisning, og så samtidig tage ud at rejse i skoletiden. Det vil være et forkert signal at sende, for eleverne har brug for al den undervisning, de kan få, siger Jette Jensen, formand for Århus Lærerforening.

Hun understreger, at opfordringen alene gælder skolerejser, der var planlagt til at skulle foregå i skoletiden.

- Hvis en lærer vil ud at rejse med sin klasse i efterårsferien, så gør han naturligvis det, hvis det ellers kan lade sig gøre, siger Jette Jensen.

Folkeskoleloven begyndte at skelne mellem lejrskoler og skolerejser per 1. august. Loven præciserer også reglerne for forældrebetaling og 'udefra kommende bidrag'. Det har fået Århus Lærerforening til at bede skoledirektør Jens Nygaard om at få fælles retningslinier omkring de såkaldte klassekasser.

- Vi er bange for, at en lærer kan komme til at hænge på et økonomisk ansvar, hvis han får registreret en betaling forkert. Eller endnu værre, hvis et forældrepar siger, at de har betalt, og de reelt ikke har, siger Jette Jensen.

Hun mener, at den bedste løsning er, at forældrene selv styrer kassen. Men hun erkender, at det i praksis vil være skolen, der gør det.

- Derfor bør skolelederen have ansvaret for kassen, siger Jette Jensen.stan