Dansklærernes Pris 1997

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politikens humoristiske bagsideredaktion, ATS-redaktionen, modtog fredag den 25. oktober Dansklærernes Pris 1997. Det er tredje gang, Dansklærerforeningens Folkeskolefraktion uddeler Dansklærernes Pris til en (eller flere), der anfægter deres selvforståelse. Det har ATS-redaktionen blandt andet formået at gøre med tekster som disse:

LÆRERNE MENER

En gruppe oprørske medlemmer af Danmarks Lærerforstening udtaler:

Vi er mange lærerer, som at der mener, at det står sløjd til med ledelsen i vores favforening. Se nu bare vores forman Anni Hereford, den store ko. Hun har jo ikke set et klaselokale indefra, siden spandskrøret blev afskaffet! Og flere af hennes koleger er så gamle, at de har fået indlagt kateder! Men hvis som at det står til os, så er hendes siste time ikke kommen enu!

LYNINTERVIEW

- Hr. undervisningsminister Skole Vig Jensen, hvordan skal danske skolebørn blive bedre til at læse?

- De skal bare have nogle tørre test!

BYTTEREGISTRET

Haves: Ø-tid

Ønskes: Øl-tid

Henv. på lærerværelset

ATS-redaktionen består af Ole Rasmussen og Gorm Vølver, og prisen, der skulle deles mellem de to, var på 7.804 kroner - en krone per medlem af Dansklærerforeningens Folkeskolefraktion.