Debat

Vågne pensionister

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 16 foreslår to lærere, Steen Brastrup og Benny Lange, Bork Skole, Hemmet, ganske enkelt at fratage foreningens pensionister deres stemmeret. Dette indgreb i ytringsfriheden skal gøres, fordi en del af denne gruppe har anbefalet et 'nej' til overenskomsten.

I de seneste numre af Folkeskolen op til afstemningen har der nu også været en hel del pensionister, der har anbefalet et 'ja', og i forhold til pensionisterne et endnu større antal aktive lærere, der har anbefalet et 'nej'. For de aktives vedkommende har modstanden mod den decentrale løn været afgørende. Den har også spillet en rolle for pensionisterne samtidig med, at de (vi) er utilfredse med det camouflerede 'samordningsfradrag', der blev indført ved regeringsskiftet.

De to læserbrevsforfattere mener, at pensionisterne 'retteligt hører hjemme i Ældre Sagen'. Nu er det jo (som åbenbart ikke bekendt) ingen 'organisation for ældre og pensionister', men en stor selskabelig forening, sponseret af forsikringsselskaber og andre store firmaer. Jeg kunne lige så vel anbefale de to 'aktive' at tilslutte sig Pia Kjærsgaards Dansk Folkeparti ud fra deres mening om minoritetsgruppers ytringsret. Men det er måske ikke nødvendigt?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Frithiof Nilsson

pensionist, Hundested