0   261

Tvind-service

Tvinds værste fjender burde måske snarere være Tvinds venner, skriver professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet i Weekendavisen den 10. maj.

'. . . Tvinds imperiebyggeri (. . .) er en torn i øjet på befolkningen. Og en hovedanstødssten for undervisningsministeren, der går juridisk højst ukonventionelle veje for at få skovlen under Tvind.

Artiklen fortsætter under banneret

På flere områder kan Tvind da også minde mere om et privatkapitalistisk foretagende end om et skoleforetagende. Måske endda et privatkapitalistisk foretagende i den lidt frække ende, der udnytter lovgivningen til grænsen. (. . .)

Men er det en relevant kritik af Tvind? (. . .)

Ud fra et juridisk-forvaltningsmæssigt perspektiv burde man nok lige klappe hesten. Og set ud fra et perspektiv om den offentlige sektors omstilling kan man spørge, om det halvvejs privatkapitalistiske foretagende Tvind ikke er en forløber for fremtidens producenter af offentlige serviceydelser. (. . .)

Borgerlige kræfter burde måske også kunne fryde sig over, at Tvind synes at være et sted, hvor lærergerningen endnu er lidt af et kald og ikke forsøgt omdannet til et rent lønarbejde som i det offentlige?'


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet