Mere politik, tak

Formanden for DLF foretrækker politisk valg frem for et geografisk valg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det falder tilbage på politikerne, når interessen for at deltage i et hovedstyrelsesvalg er så ringe, at der skal massive lokale kampagner og tvivlsomme aktioner til for at få stemmetallet i vejret.

Det mener formanden for DLF, Anders Bondo Christensen.

»Valget til hovedstyrelsen faldt sammen med diskussionen om arbejdstidsforhandlingerne, hvor hovedstyrelsen sluttede op om en fælles linje. Resultatet var, at valgets temaer forsvandt. Uden politiske diskussioner har medlemmerne ikke en chance for at finde ud af, hvem de skal stemme på. Det får interessen for at deltage i et valg til at dale. Derfor må vi sige, at hovedstyrelsen kunne have gjort det bedre«, siger han.

Der burde have været fokus på valgets temaer i flere måneder med indlæg i Folkeskolen og valgmøder. Den type tiltag kunne have øget interessen.

»Jeg har ikke nogen færdig løsning på, hvordan vi får medlemmerne til at interessere sig mere for valg til foreningens ledelse«, siger Anders Bondo. »Men jeg foretrækker klart, at det sker ved at gøre det til et politisk valg frem for et geografisk valg, og ved at man holder valgmøder på tværs af geografien. Medlemmerne skal vide, hvad den enkelte kandidat vil stå for som deres talsmand«.