DLF's hovedstyrelse
0   334

Kamp om enhedsskolen

Læreruddannelsen står øverst på dagsordenen, siger Ole Holdgaard, ny formand for pædagogisk udvalg

Læreruddannelsen! svarer den nye formand for pædagogisk udvalg i DLF, Ole Holdgaard, på spørgsmålet om, hvor de store uddannelsespolitiske udfordringer ligger i den kommende tid.

Undervisningsministeren har nemlig varslet, at hun vil hugge ind i det begreb, der hedder enhedslæreruddannelsen, som DLF ser som en garanti for enhedsskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg synes, at vi som forening skal fastholde, at vi har en enhedslæreruddannelse i Danmark«, siger 47-årige Ole Holdgaard. Han afløser Jørgen Stampe, der er trådt ud af hovedstyrelsen.

»Jeg har endnu ikke hørt de gode argumenter for, at vi skulle lave den om. Jeg tror ikke, at man nødvendigvis opnår øget faglighed gennem en faseopdelt skole«, tilføjer Ole Holdgaard.

Han påpeger, at regeringens ønske om at indføre en faseopdelt skole blev skudt ned for nylig under forhandlingerne om et folkeskoleforlig.

»Der kunne ikke skabes enighed om en faseopdelt skole, fordi man netop så vigtigheden i et sammenhængende skoleforløb. Derfor virker det lidt underligt på mig, hvis man nu faktisk vil tvinge skolerne til det gennem lærernes uddannelse«.

Den nye udvalgsformand er uddannet fra Herning Seminarium i 1987 og blev derpå ansat på Skalmejeskolen i Sunds. Han kom ind i hovedstyrelsen i 2000 som suppleant for Anders Balle.

Han peger på spørgsmålene om rummelighed og faglighed som andre store uddannelsespolitiske temaer i den kommende tid.

jvolsen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ