DLF's hovedstyrelse
0   353

Farvel til en fremmed fugl

Niels Christian Sauer tabte i en valgkamp, der aldrig kom

»Jeg kom som en fremmed fugl, og jeg blev ved med at være en fremmed fugl«.

Niels Christian Sauer, 53, var et ubeskrevet blad i fagpolitik, da han på stemmer fra hele landet kom fra et fuldt lærerskema til DLFs hovedstyrelse. Men det blev kun til én periode denne gang fik han ikke stemmer nok til en plads.

Artiklen fortsætter under banneret

Han ærgrer sig især over, at der ikke var nogen valgkamp: »De problemer, Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse skal tage stilling til i den kommende tid, har ikke været oppe at vende overhovedet. Det har handlet om at få en lokal mand i hovedstyrelsen i stedet for om, hvor Danmarks Lærerforening skal bevæge sig henad. Det synes jeg er utrolig ærgerligt«, sagde han efter valgnederlaget til folkeskolen.dk

Selv har Niels Christian Sauer ikke haft en lokalkreds som politisk bagland. Hans umiddelbare bud på, hvorfor stemmerne blev færre denne gang, var, at nogle af de lærere, der stemte på ham som en protestmarkering i 1999, med en vis ret har konstateret, at det ikke lykkedes ham at æn­dre Danmarks Lærerforening radikalt:

»Men jeg føler på ingen måde, at de fire år har været spildt det har bestemt været umagen værd og meget interessant«.

Niels Christian Sauer har ikke et job at vende tilbage til, fordi han i mellemtiden er flyttet fra Karlebo til Næstved:

»Så nu skal jeg ud at finde mig et lærerjob. Jeg har altid været glad for at være lærer og har da også indimellem savnet at arbejde med børn«.

Han har til gengæld ikke planer om at holde op med at skrive debatindlæg til stribevis af medier:

»Jeg har faktisk oplevet, at det har været vanskeligere at komme til orde i medierne som hovedstyrelsesmedlem end som almindelig lærer. Så hvis jeg kan få noget af den street credibility tilbage, så er det måske ikke så tosset«.

thansen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ