Kommune mangler selvtest: Skole må prioritere mellem elever og lærere

I Sønderborg Kommune er der mangel på selvtest, og derfor har skole set sig nødsaget til kun at dele én test ud til eleverne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ansatte og elever fra 1. klasse og op anbefales at blive testet for corona to gange om ugen. Men i Sønderborg Kommune har man ikke modtaget nok selvtest til, at man har kunnet give alle elever og lærere to testkits. Det skriver JydskeVestkysten.

Direktør for børne-, uddannelse- og sundhedsforvaltningen Carsten Lund har sendt en besked til kommunens skoleledere, som de har kunnet dele med elevernes forældre via Aula om manglen på test.

"Det er nemt at sidde i København og komme med en besked om, at alle elever og personalet på skolerne kan få to selvtest om ugen, når fakta er noget andet. Det er rigtig træls, at der ikke er nok, siger han og begrunder valget om at sende en kollektiv besked med, at det er hans ansvar at hjælpe skolelederne og lærerne med at give forældrene en orientering", siger Carsten Lund til avisen.

På eksempelvis Dybbøl-Skolen betyder det, at eleverne kun kan få én test om ugen, så der også er test nok til, at personalet kan blive testet, fortæller skoleleder Michael Jacobsen.