Kristendomskundskab
0   8

Anbefalinger

Bog
Tæt på flugten fra jødisk fundamentalisme

"Uortodoks" af Deborah Feldman er en bog, der har optaget mig meget. Den handler om en ung ultraortodoks jødisk pige, som vokser op i et ultraortodoks hjem og sætter spørgsmålstegn ved sit miljø. Hun ender på biblioteket og finder ud af, at kvinder kan være noget andet end det, hun kender.

Først da personerne i bogen taler om 9/11, går det op for mig, at det er en nutidig roman, for på beskrivelserne kunne den lige så godt have foregået på et helt andet tidspunkt.

Bogen bygger på forfatterens eget liv og handler om, hvordan hun bryder fri. Hold da op, det er interessant at få et indblik i noget, vi underviser om. Hun har ikke et skidt liv, men hun finder ud af, at der også findes andre kvinderoller, og bryder ud. Det er en god bog at få forstand af. Den findes også som film på Netflix.

"Uortodoks" af Deborah Feldman

Artiklen fortsætter under banneret

Hjemmeside
Kristendomsfornyelse på Emu

Danmarks læringsportal Emu har fået et nyt liv. Her er faktisk kommet aktiviteter til aktuelle emner under kristendomsfaget. Historisk-kritiske metoder er skrevet mere frem i det nye faghæfte, og der er mange gode artikler på Emu'en, der kan bruges.

Der er også flere emner under fjernundervisning, som er gode. Flere forløb lægger op til diskussioner om jødedom og identitet i Danmark før og nu. Der er også et dilemmaforløb, som er lagt op i forbindelse med coronapandemien. Det handler om, at et liv ikke kan gøres op i kroner og øre.

Jeg tror ikke, der er så mange, der har opdaget, at der er kommet ting ind i Emu'en, der virkelig kan bruges til noget. Det er ikke helt perfekt, men der er gode takter i det.

emu.dk

Video
Bettingreklame fanger eleverne

Når jeg ser nyheder, film og reklamer, tænker jeg religionsfagligt. Der er meget at hente. Et eksempel er en reklame fra Betsafe. Den varer 30 sekunder og lægger sig op ad fadervor i opbygningen. Den har jeg taget med i undervisningen.

Den kan bruges til at tage hul på blasfemidebatten. Kan man tillade sig at bruge det hellige budskab i en reklame for gambling?

Reklamen viser, at der er kulturelle koder, der går igen i vores samfund og er helt tilbage fra bibelsk tid. Den fanger eleverne fuldstændig. Jeg tror på, at det gælder om at have øjne og ører åbne og ikke kun bruge tekstbøger i undervisningen. Vi må didaktisere de kilder, vi møder i hverdagen.

YouTube: Søg efter: fodboldvor

What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.126 andre er allerede tilmeldt