Corona
0   5

"Vi er gode til at passe på hinanden"

Skoleåret var knap begyndt, før Odinskolen i Vollsmose-bydelen i Odense måtte sende alle hjem på grund af covid-19. Det var sognet, der lukkede ned. De regler er nu ændret, så sogne ikke længere automatisk lukker ved høj smitte. Restriktionerne er ophævet, og dagligdagen fra før corona er tilbage på skolen – næsten.

For det høje antal smittede i bydelen sætter stadig sit præg på hverdagen for lærere og elever på Odinskolen, der netop her fra skoleårets begyndelse er sammenlagt af to skoler - Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen - og som frem til jul holder til på to matrikler.

Tillidsrepræsentant Kamilla Jelsing fortæller, at de på Odinskolen hele tiden tænker og arbejder ud fra et forsigtighedsprincip, når det gælder risikoen for smitte. Det fylder meget på skolen, blandt andet fordi andelen af vaccinerede i Vollsmose er meget lav i forhold til resten af landet. Derfor repeterer lærerne for eleverne, at man skal blive ved med at vaske hænder, spritte af, holde afstand og nyse i ærmet. Der er adgang til sprit på gangene, og der er skilte, der opfordrer til at holde afstand og passe på hinanden.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad er ændret på skolen i forsøget på at holde smitten væk?

"Normalt har vi en salatbar i skoleboden, men den er lukket nu. Vi har heller ingen morgensamling for eleverne fra 0.-6. klasse. Vi gør, hvad vi kan for at minimere risikoen for smitte. Vi har lige fået eleverne tilbage efter syv dages nedlukning, og de er så glade for at være tilbage på skolen. Hjemmeundervisning er ikke noget, vores elever kan lide. De elsker at gå 'rigtigt' i skole.

Vi har været meget informerende over for forældrene, og de ringer også tit til os for at spørge om noget eller fortælle, hvordan det går med en smittet elev eller en søskende. Og vi kan også mærke, at de prøver at dæmme op for smitten derhjemme. Det er jo ikke let at isolere en, når man bor mange sammen".

Oplever lærerne, at det er trygt at gå på arbejde, eller er der stor utryghed?

"Der er bestemt bekymrede kolleger. For eksempel har vi nogle nygravide kolleger, der ikke er vaccineret, fordi man først anbefaler at blive vaccineret i tredje trimester af graviditeten. Og lige nu er der egentlig ingen præcise retningslinjer, men vi prøver at sørge for, at de gravide lærere har så få klasser som muligt. Der er jo også kolleger, der har ældre og syge i deres familie, så der er bekymring. Men ledelsen er blevet god til hurtigt at melde ud, hvad kommunen anbefaler, vi skal gøre.

Vi har også et tæt samarbejde med børne-unge-lægen, der opfordrer alle over 12 år til at blive vaccineret. Lægen holder blandt andet informationsmøde for 9.-klasserne, fordi eleverne jo faktisk selv må beslutte, om de vil vaccineres, når de er fyldt 15 år. Jeg har selv en 6. klasse, og de seks elever, der er fyldt 12 år, er alle i gang med at blive vaccineret. Børne-unge-lægen stiller også op, hvis der er lærere, der ønsker at holde et forældremøde om covid-19, ligesom der er planlagt et fælles medarbejdermøde, hvor børne-unge-lægen kommer, så vi voksne også kan få svar på alle de spørgsmål, vi har".

Er der lærere, der bruger værnemidler i undervisningen?

"Nej, det er der ingen, der gør længere. Tidligere var der et par lærere, der fik et visir, og enkelte brugte mundbind, men det gør ingen mere".

Har I stadig mulighed for test på skolen?

"Ja, lige nu kommer der podere på skolen og tester vores elever en fast dag om ugen. Hvert klassetrin har et tidspunkt, hvor de kan komme og blive testet. Forældre og medarbejdere kan også blive testet dér. Frem til 1. august havde vi et testcenter på skolens matrikel, som dagligt havde åbent fra klokken 10 til 20. Det har i hele den lange coronaperiode gjort det let for både elever, forældre og medarbejdere at blive testet ofte".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ