Kampagne sætter fokus på ubehageligheder mod skolepatruljer

En ny kampagne ’Pas godt på skolepatruljen’ sætter fokus på at vise hensyn til skolepatruljerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle cyklister sniger sig igennem, selvom skolepatruljen har lukket fodgængerfeltet, bilister kan finde på at dytte og fodgængere kritiserer skolepatruljens arbejde.

Det sætter kampagnen 'Pas godt på skolepatruljen' fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring fokus på.

"Der er alt for mange elever i skolepatruljerne landet over, som har oplevet ubehagelige tilråb eller dårlig adfærd fra trafikanter. Det er ikke en rimelig måde at behandle børn, der udfører et stykke frivilligt arbejde for at passe på alle os andre, og derfor sætter vi fokus på problemet i den nye kampagne 'Pas på skolepatruljen' i samarbejde med mange af landets kommuner og LB Forsikring", siger seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik Liv Kofoed-Jensen i en pressemeddelelse.

Politiet bakker op om kampagnen.

"I dansk politi bakker vi fuldstændig op om skolepatruljernes arbejde, og ser vi trafikanter, som ikke følger skolepatruljens anvisninger, er det en overtrædelse af færdselsloven, som vi sigter dem for. Det er helt uacceptabelt, at skolepatruljerne i nogle tilfælde ikke bliver respekteret, så vi hilser indsatsen velkommen", siger politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Christian Bertelsen.

En spørgeskemaundersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik blandt cirka 3.000 elever viste i 2019, at 4 ud af 10 skolepatruljeelever har oplevet en ubehagelig situation.