Til ’Lær om truede dyr’ har Anders Kofoed bl.a. været med til at skabe en model – på størrelse med et halvt skolebord – med dyremiljøer fra Arktis, Amazonas, den afrikanske savanne og Danmark. Modellen er fremstillet i 600 eksemplarer, der kan bestilles hos Skolemælk efter først til mølle-princippet. Når dyremiljøet er samlet, kan børnene dekorere det med klistermærker fra skolemælkskartoner med billeder af over 50 dyrearter.

Undervisningsmateriale om truede dyr med skolemælken

"Hele verden står i en stor biodiversitetskrise, og mange dyrearter bliver stadig sjældnere – også i Danmark. Det skal vi gøre noget ved, og det kan børn i indskolingen også være med til", siger den kendte biolog Anders Kofoed, der har været til at udvikle materialerne til 'Lær om truede dyr' fra Mejeriernes skolemælkordning. Mælk kommer fra køer i landbruget, der får kritik for at indskrænke vilde dyrs levesteder. Det aspekt går man ikke uden om i kampagnen, understreger Jan Hermansen, leder af Skolemælksordningen. "Men vi gør også opmærksom på, at mange landmænd har stort fokus på at øge biodiversiteten på deres marker", understreger han.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

edutainmenthuset.dk: Lær om truede dyr