Læreruddannelsen
11   25

Folkeskoleforlig: Lærere fra fri uddannelse må ikke undervise i folkeskolen

Det fremgår af folkeskoleloven, at man skal have bestået læreruddannelsen på en professionshøjskole for at undervise i folkeskolen. Og det er en del af folkeskoleforliget, påpeger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Pernille Rosenkrantz-Theil gjorde opmærksom på, at at folkeskoleforliget  skal opsiges, hvis det skal være lovligt for lærere fra en ny, 'fri' læreruddannelse at arbejde i folkeskolen, i går aftes, mens et flertal uden om regeringen vedtog muligheden for at åbne en ny læreruddannelse.

"Come on... det vil du simpelthen ikke påstå", lød det fra tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre Søren Pind.

Og Rosenkrantz-Theil svarede:

"Hvem der må undervise i folkeskolen ligger bestemt i folkeskoleforligskredsen - og drøftes løbende livligt her. Sådan har det været i alle de år jeg har været på Borgen, og givet endnu længere".

Artiklen fortsætter under banneret

Hun er nu spændt på, om Venstre og Radikale vil opsige det forlig, der i mange år har sikret en bred politisk opbakning bag folkeskoleloven.

I øjeblikket findes der en fri læreruddannelse i Ollerup på Sydfyn. Dimittender herfra kan tage den særlige Ollerup-prøve, hvis de vil have undervisningskompetence til at undervise i folkeskolen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
420 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)