Skoleledelse
0   6

Datatilsynet: Ulovligt at oplyse forældre om lærers knæoperation

En nu tidligere lærer på en skole i Vejle gik i perioden op til sin fratræden med krykker. Derfor mente skolen, at det allerede var offentlig kendt, hvad han fejlede, da de skrev det ud til forældrene. Men det var ulovlig deling af personoplysninger, har Datatilsynet afgjort.

En nu tidligere lærer på Søndermarksskolen i Vejle fratrådte i september 2019 sin stilling efter sygefravær på grund af en knæoperation. Det sendte skolen besked til forældrene om via forældreintra og e-mail, men  det var ikke i orden. Det har Datatilsynet afgjort, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Man må nemlig gerne oplyse om, at en medarbejder er fratrådt, men ikke hvilken sygdom, der har medført det. Så er der tale om deling af følsomme personoplysninger.

Datatilsynet her derfor i sin afgørelse på den tidligere ansattes klage udtalt kritik af Vejle kommune på to punkter.

Ud over delingen af helbredsoplysninger klagede den nu tidligere lærer over, at kommunen har kontrolleret, om han var aktiv på skolens intranet.

Artiklen fortsætter under banneret

Gik med krykker

Ifølge avisen har kommunen i sit svar til Datatilsynet argumenteret med, at læreren selv havde offentliggjort oplysninger om sin knæoperation ved at gå med krykker, være fritaget fra gårdvagter samt i samtaler med kolleger og elever. Kommunen mente, at det var sagligt og relevant at oplyse, hvilken lærer der skal varetage undervisningen og videregav desuden for at undgå uro og rygter på skolen.

Kommunen var i sin gode ret til at oplyse om lærerens fratrædelse, men altså ikke grunden til den, har Datatilsynet afgjort. Men de køber ikke kommunens forklaring om, at læreren selv havde "offentliggjort" årsagen.

I forbindelse med det andet klagepunkt understreger tilsynet i sin afgørelse, at kommunen er i sin gode ret til at tjekke, om de ansatte bruger intranettet - men kun hvis den ansatte på forhånd er gjort tydeligt opmærksom på, at det vil ske. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ