Tysk
0   14

Din tysk-klasse kan dyste om at starte en bevægelse

Har din klasse potentialet til at bruge deres tyske sprog til at starte en hel bevægelse? I en konkurrence fra Det nationale center for fremmedsprog kan din klasse være med i en dyst om at skabe en plakat, der ville være i stand til at starte en bevægelse.

Fra 1. november lancerer Det nationale center for fremmedsprog en konkurrence for tysklever i 8.-10. klasse om at skabe en plakat, der vil kunne inspirere til at rejse en hel bevægelse.

Plakaten skal være multimodal og indeholde hashtag, billeder og et tekststykke.

"Formålet med temaet er, at eleverne gennem forløbet og konkurrencen oplever, at fremmedsprog på tværs af grænser kan være en hurtig vej til at kommunikere og udtrykke holdninger, som kan være med til at engagere andre i en sag, som er vedkommende og vigtig for eleverne, stort som småt", skriver Det nationale center for fremmedsprog om konkurrencen.

Konkurrencen hedder #WörterVerändernWelten og er udover Det nationale center for fremmedsprog skabt i samarbejde med Goethe-Instituttet, Sproglærerforeningen og Tysklærerforeningen for Grundskolen i anledning af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

Artiklen fortsætter under banneret

Konkurrencen løber helt indtil 1. marts næste år, og det er tanken, at de deltagende klasser bruger fire til seks lektioner på konkurrencen.

Der vil blive udarbejdet undervisningsmateriale til konkurrencen med opgaver, videoer og tekster, der træner blandt andet træner skriftlighed, mundtlighed og ordforråd.

Der vil være en præmie på 5.000 kroner til vinderne, og der er også præmier til 2.- og 3.-pladsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.000 andre er allerede tilmeldt