Din tysk-klasse kan dyste om at starte en bevægelse

Har din klasse potentialet til at bruge deres tyske sprog til at starte en hel bevægelse? I en konkurrence fra Det nationale center for fremmedsprog kan din klasse være med i en dyst om at skabe en plakat, der ville være i stand til at starte en bevægelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra 1. november lancerer Det nationale center for fremmedsprog en konkurrence for tysklever i 8.-10. klasse om at skabe en plakat, der vil kunne inspirere til at rejse en hel bevægelse.

Plakaten skal være multimodal og indeholde hashtag, billeder og et tekststykke.

"Formålet med temaet er, at eleverne gennem forløbet og konkurrencen oplever, at fremmedsprog på tværs af grænser kan være en hurtig vej til at kommunikere og udtrykke holdninger, som kan være med til at engagere andre i en sag, som er vedkommende og vigtig for eleverne, stort som småt", skriver Det nationale center for fremmedsprog om konkurrencen.

Konkurrencen hedder #WörterVerändernWelten og er udover Det nationale center for fremmedsprog skabt i samarbejde med Goethe-Instituttet, Sproglærerforeningen og Tysklærerforeningen for Grundskolen i anledning af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

Konkurrencen løber helt indtil 1. marts næste år, og det er tanken, at de deltagende klasser bruger fire til seks lektioner på konkurrencen.

Der vil blive udarbejdet undervisningsmateriale til konkurrencen med opgaver, videoer og tekster, der træner blandt andet træner skriftlighed, mundtlighed og ordforråd.

Der vil være en præmie på 5.000 kroner til vinderne, og der er også præmier til 2.- og 3.-pladsen.