Uskolet

Flere skoler: Vi gør hele næste skoleår analogt efter sommerferien

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En slags detox oven på forårets ekstreme digitale tvangsfodring. Sådan betegner flere skoler selv deres beslutning om, at undervisningen hele det kommende skoleår skal være 100 procent analog og afvikles uden anvendelse af nogen former for tekniske hjælpemidler.

»Vi går all in på analogi«, fortæller en glad lærer. »Det mest virtuelle på min arbejdsplads i skoleåret 2020-2021 vil være en overheadprojektor - og kaffemaskinen«.

Læreren ser frem til at sænke skuldrene i et helt skærmfrit år med fysisk nærvær, afslappet øjenkontakt og blyantspidsere, blækregning og papirbøger.

»Det kan lyde gammeldags, men jeg tror, vi har udviklet en slags flokimmunitet over for videokonferencer og e-bøger og digitale læringsplatforme«, forklarer læreren, der personligt glæder sig til igen at blive smurt fuldkommen ind i kridt i løbet af dagen, og peger på endnu en fordel ved arrangementet: »Når vi finder kontaktbøgerne frem igen, har vi også mulighed for at give Aula en tiltrængt pause«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre  alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.