Anmeldelse Ordblind/læsesvag
1   119

Forskningsbaseret materiale med nærmest garanti for effekt

Bare fordi man ikke har knækket læsekoden på mellemtrinnet eller i udskolingen, skal man ikke give op. Materialet her er et godt sted at starte.

Ordnøglen

Fakta


Titel
Ordnøglen

Forfatter
Elisabeth Arnbak, Signe Wischmann, Anna Steenberg Gellert

Pris
104,50

Sider
80

Type
Elevbog

Forlag
Gyldendal


Titel
Rundt om ordet

Forfatter
Signe Wischmann, Elisabeth Arnbak, Anna Steenberg Gellert

Pris
104,50

Sider
60

Type
Elevbog

Forlag
Gyldendal


Pris
474

Sider
102

Type
Vejledning


Pris
474

Sider
126

Type
Vejledning

”Ordnøglen” og ”Rundt om ordet” er materialer, der henvender sig til elever med sproglige udfordringer på mellemtrinnet og i udskolingen med behov for hjælp til ordtilegnelse og udvikling af læseforståelse. Materialet arbejder med sprogets mikrodele som morfemer/orddele og støtter ad den vej elevernes muligheder for at forstå ukendte ord i teksten. Materialet kan bruges enkeltvis eller i forlængelse af hinanden, og det er delt op i 24 lektioner med vekslende opgaver og aktiviteter.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet er godt struktureret med en klar disposition, der gør det let for læreren at undervise og let for eleverne at gennemskue rækkefølgen af opgaver og mål. Det er en klar fordel for denne type af materialer, at disponeringen er så klar, fordi det frigiver energi til elevernes krævende arbejde med sprogets mindste dele. Dertil kommer, at lærervejledningen mere fremstår som en instruktion i, hvad læreren skal sige hvornår, og hvordan læreren skal formulere sig, end som en egentlig vejledning. Med denne klare instruktion i lærervejledningen kommer læreren så heller ikke til at begå fejl, hvilket ikke er uvæsentligt, når der arbejdes med sprogets mindste dele – her skal alt være superpræcist, ellers vildledes eleverne mere, end de vejledes, og risikerer derfor spildt arbejde.

Materialet kan anbefales som et kursusmateriale til den gruppe af elever i en klasse, der har sproglige vanskeligheder, og hvis læreren følger lærervejledningen præcist, vil jeg næsten garantere, at der er en klar effekt – det var der nemlig også i det forskningsprojekt, der ligger forud for materialet, og som giver materialet en klar legitimitet i undervisningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.590 andre er allerede tilmeldt