Unge opfindere hædret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vinderne i konkurrencen »Natur&Teknik« er fundet. Konkurrencen er for unge opfindere og naturiagttagere fra 1. til 8. klasse.

Lasse Dueholm fra Rønde fløj hjem med førstepræmien på 10.000 kroner. Han skulle i et skoleprojekt lave noget om hjælpemidler til handicappede og havde hørt, at ligge- og siddesår er et stort problem for blandt andre kørestolsbrugere. Derfor kastede han sig ud i at prøve at løse problemet. Han havde lært om magnetisme og elektromagnetisme i fysik, og her fik han idéen med at bygge en stol, hvor der er indbygget en kraftig elektromagnet. Stolesædet er så monteret med nogle fastmagneter, så man faktisk sidder på et svævende tæppe.

Der blev også uddelt anden- og tredjepræmier. Blandt andet for en musefælde og en »slå-om-bandage« til heste. Du kan læse mere om vinderne på www.unge-forskere.dk