Debat

Reformkritik? So what, who cares?

Eleverne i folkeskolen har ikke taget særlig skade af reformen, så derfor mener undervisningsministeren, at den godt kan fortsætte 5-10 år endnu. Hurra for konsekvensberegning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den socialdemokratiske undervisningsminister mener, at reformen skal startes igen. Hun siger, at hun lytter, men det skal man ikke lade sig narre af.

De fleste ruller med øjnene og undrer sig højlydt over ministerens tolkning. Hvordan kan hun være så blind for at reformen er kørt af sporet? Well..måske har hun blot regnet på tingene.

"Konsekvensberegning" er et begreb, der har eksisteret i politik (og erhvervsliv) i en række årtier. Man regner på, hvor galt kan ting gå i forhold til, hvor mange penge, man sparer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at lærerne blev tvunget til at betale for reformen i 2013. Det er en løbende regning, som koster lærerne op imod 4 milliarder kroner hvert år itabt forberedelse.

Den socialdemokratiske regering og Kommunernes Landsforening stod i 2013 sammen om at føre Bjarne Corydons "mesterværk" ud i livet: Reformen af folkeskolen.

Nu viser evalueringen af reformen, at det hverken er gået frem eller tilbage og Socialdemokratiet synes, at det er en gevinst. De har fået en gratis reform og ungerne har ikke taget synderlig skade.

Derfor kan man godt fortsætte 5-10 år endnu, synes den Socialdemokratiske undervisningsminister. Hun har konsekvensberegnet. Udebliver resultaterne, er det et gratis forsøg.

Det er indlysende, at der er for få konsekvenser ved at lave svinestreger overfor folkeskolen. Det er vi altså nødt til at ændre på.  Det ville jeg ønske, at min fagforening forstod.