Debat
3   40

Reformkritik? So what, who cares?

Eleverne i folkeskolen har ikke taget særlig skade af reformen, så derfor mener undervisningsministeren, at den godt kan fortsætte 5-10 år endnu. Hurra for konsekvensberegning.

Den socialdemokratiske undervisningsminister mener, at reformen skal startes igen. Hun siger, at hun lytter, men det skal man ikke lade sig narre af.

De fleste ruller med øjnene og undrer sig højlydt over ministerens tolkning. Hvordan kan hun være så blind for at reformen er kørt af sporet? Well..måske har hun blot regnet på tingene.

Artiklen fortsætter under banneret

"Konsekvensberegning" er et begreb, der har eksisteret i politik (og erhvervsliv) i en række årtier. Man regner på, hvor galt kan ting gå i forhold til, hvor mange penge, man sparer.

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at lærerne blev tvunget til at betale for reformen i 2013. Det er en løbende regning, som koster lærerne op imod 4 milliarder kroner hvert år i tabt forberedelse.

Den socialdemokratiske regering og Kommunernes Landsforening stod i 2013 sammen om at føre Bjarne Corydons "mesterværk" ud i livet: Reformen af folkeskolen.

Nu viser evalueringen af reformen, at det hverken er gået frem eller tilbage og Socialdemokratiet synes, at det er en gevinst. De har fået en gratis reform og ungerne har ikke taget synderlig skade.

Derfor kan man godt fortsætte 5-10 år endnu, synes den Socialdemokratiske undervisningsminister. Hun har konsekvensberegnet. Udebliver resultaterne, er det et gratis forsøg.

Det er indlysende, at der er for få konsekvenser ved at lave svinestreger overfor folkeskolen. Det er vi altså nødt til at ændre på.  Det ville jeg ønske, at min fagforening forstod. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ