Debat

Mere fokus på EU

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der stilles større og større krav til de danske unge, i takt med at arbejdskraftens fri bevægelse stiger. Danmark bliver mere og mere integreret i det internationale samfund med den stigende integration i det europæiske samarbejde. Som elev i folkeskolen så jeg gerne, at EU og internationale forhold var mere på dagsordenen.

Vi i folkeskolen mangler fokus på helt elementære begreber. Begreber, der er nødvendige at have kendskab til for at leve i et moderne informationssamfund. De nuværende samfundsfagstimer er på ingen måder optimale nok til at dække det enorme område, som internationale forhold indeholder. Nogle synes, at man i skolen kun skal lære at stave og regne, men der er mange andre emner, der også er nødvendige at have kendskab til. Mit forslag er et obligatorisk fag, der omhandler internationale organisationer, arbejdsområder, strukturer og arbejdsform. Det skaber en øget forståelse for andre nationaliteter og kan dermed skabe tolerance og kulturel baggrundsviden for børn og unge i folkeskolen. Arbejdet i EU og andre internationale institutioner skal generelt mere integreres i undervisningen, så EU bliver mere diskuteret blandt unge. For mig at se er det alfa omega, at børn og unge danner sig en holdning. Det gør de ved hjælp af indsigten via EU-faget.

Jeg formoder, at vi i folkeskolen kan blive enige om, at noget af det mest elementære i et samfund er tolerancen over for hinanden. Tolerancen kan med fordel skabes allerede i folkeskolen, hvor elever er mere åbne for noget nyt. Danmark bør være forbilledet hvad angår forståelse for andre menneskers forhold. Det er noget, som den danske folkeskole bør forholde sig til. Og jeg håber, at den gør det i højere grad i fremtiden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Andersen

folkeskoleelev

København